Головна » 2011 » Червень » 8 » Затверджено нові правила оформлення віз для в'їзду в Україну
23:42
Затверджено нові правила оформлення віз для в'їзду в Україну
Затверджено нові правила оформлення віз для в'їзду в Україну
Постановою КМУ від 1 червня 2011 № 567 затверджені Правила оформлення віз для в'їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію. Також цією постановою внесено зміни до Правил в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію.
Нормативний акт ще не набув чинності, він почне діяти через три місяці після його офіційного опублікування. Одночасно втратять чинність постанови КМУ з аналогічних питань, зокрема:
- Постанову "Про запровадження нового порядку оформлення візових документів для в'їзду в Україну";
- Постанову "Про порядок оформлення дозволів для в'їзду в Україну";
- Постанова "Про затвердження тарифів консульського збору, що стягується за оформлення візових документів для в'їзду в Україну".
Нові Правила регулюють процедуру оформлення іноземцям та особам без громадянства віз для в'їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію, зберігання та пересилання бланків візових етикеток до уповноважених органів, знищення бланків візових етикеток, а також оформлення документа, що дає право на перетин державного кордону в межах місцевого прикордонного руху.
По суті, сфера правового регулювання, аналогічна тій, що зараз встановлена ​​постановою "Про запровадження нового порядку оформлення візових документів для в'їзду в Україну". Проте новий Порядок оформлення віз має суттєві відмінності від старого.
Наприклад, запропонована нова класифікація віз залежно від мети поїздки, а саме:
- Транзитна;
- Короткострокова (видається, якщо термін перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду);
- Довгострокова (видається для оформлення документів, що дають право на перебування або проживання в Україну на термін, що перевищує 90 днів);
Нині діючим нормативним актом встановлені такі види віз залежно від мети поїздки: дипломатична; службова; ділова; віза для співробітників рятувальних служб; студентська віза та інші види віз, в залежності від різноманітних цілей відвідування Україні.
Встановлені також нові тарифи консульського збору. Наприклад, за оформлення віз диппредставництвами або консульськими установами України стягується консульський збір згідно з такими ставками:
- За разову візу - 85 доларів США;
- За дворазову візу - 130 доларів США;
- За багаторазову візу - 200 доларів США.
Відзначимо, що зараз розміри консульського збору за оформлення візи за межами України диференційовані залежно мети поїздки (згідно з тими видами, які визначені постановою "Про запровадження нового порядку оформлення візових документів для в'їзду в Україну") і залежно від того, є віза разової,дворазової або багаторазовою. У цілому, можна говорити про збільшення консульського збору.
Внесено і інші суттєві зміни. У тому числі, що стосуються оформлення віз, підстав для відмови у візі, її скасування і так далі.
Також документ регулює питання довгострокового перебування та працевлаштування представників іноземних неурядових організацій, іноземних суб'єктів господарської діяльності, іноземних банків в Україну.
Крім цього, постанова пропонує механізм імплементації Україною своїх зобов'язань за міжнародними договорами, які передбачають оформлення певним категоріям іноземців посвідчень на тимчасове проживання, звільняючи їх роботодавця від необхідності оформлення дозволів на використання праці іноземця.
Відзначимо, що реалізація норм цього документа дозволить привести нормативно-правову базу у візовій сфері у відповідність із сучасними вимогами, сприятиме подальшій адаптації міграційно-візової політики до стандартів Європейського Союзу, а також підвищенню ефективності протидії незаконній міграції.
Переглядів: 1683 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)