Головна » 2014 » Червень » 4 » Засідання Верховної Ради України за 03 червня 2014 року.
10:53
Засідання Верховної Ради України за 03 червня 2014 року.

Верховною Радою України на пленарному засіданні 03 червня 2014 року було прийнято в цілому такі законопроекти:

4996    Д    Проект Постанови про дату, час і місце проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складанню присяги Українському народові новообраним Президентом України.

Про надання згоди на затримання та обрання стосовно народного депутата України О. Царьова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (обговорено 29.05.2014).

3375    Д    Проект Закону про внесення змін до статті 13 Закону України "Про оздоровлення і відпочинок дітей" (щодо встановлення віку дітей, що перебувають у дитячих закладах відпочинку та оздоровлення разом з батьками). Законом встановлюється, що діти віком від 4 до 7 років перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку разом із батьками або іншими законними представниками.

2609а    Д    Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки). Законодавчим актом посилено відповідальність за невиконання законних вимог інспекторів сільського господарства щодо усунення порушень нормативних актів щодо експлуатації машин та актів з охорони праці під час їх експлуатації або створення перешкод для діяльності цих органів. Документом також доповнено перелік транспортних засобів, які не підлягають обов'язковому технічному контролю, зокрема тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки та інших механізмів.

4953    Д    Проект Закону про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті. Законом передбачено введення мораторію на примусове відчуження рухомого і нерухомого майна позичальників (боржників), які мають кредитні зобов'язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті, до набуття чинності законодавством щодо умов і порядку проведення конвертації зобов’язань за договорами споживчого кредиту з іноземної валюти у національну.

4772    Д    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо забезпечення діяльності).

Також було прийнято за основу такі законопроекти:

1181    Д    Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім'ї. Законопроектом пропонується виключити зі статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення покарання у вигляді штрафу та виправних робіт, залишивши, при цьому, громадські роботи або адміністративний арешт, а також, передбачити можливість застосування приводу до особи, яка ухиляється від явки до органу внутрішніх справ або суду у справі про вчинення насильства в сім'ї.

3818    Д    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо удосконалення порядку забезпечення населення лікарськими засобами, призначеними для лікування соціально небезпечних та тяжких хвороб.

2246    Д    Проект Закону про внесення змін до статті 13 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання пільг на отримання освіти особами, батьки яких є військовослужбовцями.

 Законопроектом пропонується надати особам, у яких один з батьків є військовослужбовцем, переважне право на зарахування до відповідних військових навчальних закладів, а особам, у яких один з батьків був військовослужбовцем, який загинув чи пропав безвісти при виконанні ним обов'язків військової служби - на зарахування "поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних вищих та професійно-технічних навчальних закладів України для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів".

4402    Д    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" (щодо підвищення мінімального розміру пенсії членам сімей військовослужбовців у разі втрати годувальника). Законопроектом пропонується з моменту його прийняття підвищити для членів сімей військовослужбовців, які втратили годувальника, розмір мінімальної пенсії в разі втрати годувальника з одного до двох визначених законом розмірів прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

4081    Д    Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни.

2012а    Д    Проект Закону про відкритість використання публічних коштів.

2883    Д    Проект Закону про внесення змін до статті 26 Закону України "Про зайнятість населення" (щодо працевлаштування випускників навчальних закладів).

2306а    Д    Проект Закону про електронну комерцію. Відповідно до нового законопроекту, всі укладені між продавцем і покупцем договори матимуть юридичну силу. Отже, порушення прав будь-якої з сторін електронної угоди можна буде захистити в судовому порядку.

4808    У    Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності державної служби зайнятості).

2511а    Д    Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності у сфері дозвільної системи. Законопроектом пропонується встановити відповідальність власників пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії за: порушення порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу таких пристроїв; порушень правил зберігання, носіння, або перевезення пристроїв; порушення строків реєстрації (перереєстрації) і правил взяття цих пристроїв на облік; ухилення від реалізації пристроїв тощо.

 

Переглядів: 1542 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України за | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)