Головна » 2014 » Вересень » 2 » Засідання Верховної Ради України 2 вересня 2014 року.
18:51
Засідання Верховної Ради України 2 вересня 2014 року.

Сьогодні 2 вересня 2014 року Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

 4556а-1     Д     Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (про звільнення від оподаткування імпорту продукції оборонного призначення). Законодавчим актом звільнено від оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України продукції оборонного призначення, за товарними позиціями УКТЗЕД: 3601-3603 (ударні капсулі, детонатори, ракети освітлювальні); 8710 (танки та бронемашини з озброєнням чи без озброєння, їхні частини); включені до групи 90 "Прилади та апарати оптичнi, фотографiчнi, кiнематографiчнi, контрольнi, вимiрювальнi, прецизiйнi; медичнi або хiрургiчнi; їх частини та приладдя" (тільки для телескопічних прицілів або інших оптичних пристроїв для зброї, якщо вони не поставлені разом із зброєю, для якої вони призначені); включені до групи 93 "Зброя та боєприпаси; їх частини та приладдя", крім включених до товарних позицій 9303 - 9304, 9305 (призначених тільки для виробів товарних позицій 9303 - 9304), 96909 та 9307.Законом також визначені особливі умови ввезення зазначеної продукції оборонного призначення.

4555а     У     Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення). Законодавчим актом спрощено ввезення продукції оборонного призначення на митну територію України під час дії особливого періоду, введення надзвичайного стану та у період проведення антитерористичної операції шляхом звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення, за переліком, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.

  4562а     П     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб, які нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні.

Законом внесено зміни до статті 11 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо доповнення переліку осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, особами, які нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні, а також до статті 16 зазначеного закону - щодо надання пільг зазначеним особам.

Також законом внесено зміни до пункту 1 статті 1 Закону "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" стосовно встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною особам, які нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні.

 4514а     У     Проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" (щодо благодійних пожертв). Згідно із документом, публічний збір благодійних пожертв для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних Сил України здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 0093     П     Проект Закону про ратифікацію Додаткового протоколу до Європейської хартії місцевого самоврядування про право участі у справах органу місцевого самоврядування.

Додатковий протокол, вчинений 16 листопада 2009 року у м.Утрехт, який набирає чинності для України в перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного строку з дати здачі Україною на зберігання її ратифікаційної грамоти, ратифіковано із заявою такого змісту:

"Україна реалізовуватиме заходи із здійснення права участі у справах органу місцевого самоврядування, передбачені пунктом 2 статті 2 Додаткового протоколу, згідно із своїм конституційним порядком".

Додатковий протокол до Європейської хартії місцевого самоврядування, зокрема, істотно розширює права громадян, містить застереження проти хабарництва чи використання силових або примусових форм участі особи в суспільному житті місцевих громад, тобто зобов’язує сторону (країну-підписанта) запровадити відповідні умови та обмеження, які гарантуватимуть, що реалізація права участі громадянина не загрожує етичній доброчинності та прозорості здійснення функцій та повноважень місцевих влад.

0095     П     Проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Завершення будівництва метрополітену у м.Дніпропетровську") між Україною та Європейським інвестиційним банком. Закон забезпечує надання Україною згоди на обов’язковість для України Фінансової угоди (Проект "Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську") між Україною та Європейським інвестиційним банком.

0089     П     Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) стосовно надання статусу асоційованого члена в ЦЕРН.

Згідно з Угодою, Україна набуде статусу асоційованого члена в ЦЕРН, що створить додаткові можливості для розширення участі України у міжнародному науково-технологічному співробітництві, сприятиме дальшій інтеграції України в європейський науковий простір.

Асоційоване членство України в ЦЕРН дозволить представникам України брати участь у засіданнях Ради ЦЕРН (вищого керівного органу ЦЕРН, який приймає рішення з усіх питань, що стосуються його діяльності) за винятком закритих сесій, сприятиме розширенню участі вітчизняних учених у фундаментальних та прикладних наукових дослідженнях, які проводяться в рамках або за участю ЦЕРН.

0092     П     Проект Закону про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект "Бескидський залізничний тунель" (Будівництво Бескидського тунелю) між Україною та Європейським інвестиційним банком. Проект "Бескидський залізничний тунель" (Будівництво Бескидського тунелю) розроблено відповідно до Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1027 (зі змінами).

4455а     П     Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги.

Законодавчим актом звільнено від оподаткування благодійну допомогу, яка надається у період проведення антитерористичної операції та після її завершення - до 31 грудня року, наступного за роком, у якому завершено антитерористичну операцію, благодійниками на користь таких учасників бойових дій: військовослужбовців (резервістів, військовозобов'язаних) та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищають (захищали) незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, працівників підприємств, установ, організацій, які залучаються та беруть (залучалися та брали) безпосередню участь в антитерористичній операції в районі її проведення у порядку, встановленому законодавством, а також на користь членів сімей таких учасників бойових дій, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров'я, загинули під час участі в антитерористичної операції, участі в забезпеченні її проведення, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

Законом також надано податкові пільги зі сплати податку на прибуток суб'єктам господарювання, які надають благодійну допомогу учасникам антитерористичної операції, а також уточнено порядок надання та оподаткування благодійної допомоги волонтерами.

4313а     Д     Проект Закону про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції.

 Закон визначає тимчасові заходи для забезпечення підтримки суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції, та осіб, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення.

Законом, зокрема, на час проведення антитерористичної операції забороняється нарахування пені та/або штрафів на основну суму заборгованості із зобов’язань за кредитними договорами позики з 14 квітня 2014 року громадянам України, які зареєстровані та постійно проживають або переселилися у період з 14 квітня 2014 року з населених пунктів, визначених у затвердженому Кабінетом Міністрів України переліку, де проводилась антитерористична операція.

Банки та інші фінансові установи, а також кредитори за договорами позики зобов’язані скасувати зазначеним у цій статті особам пеню та /або штрафи, нараховані на основну суму заборгованості із зобов’язань за кредитними договорами і договорами позики у період проведення антитерористичної операції.

Документом також встановлюється:

мораторій на проведення перевірок органами і посадовими особами, уповноваженими законами здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності;

звільнення від сплати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності;

мораторій на нарахування пені за несвоєчасне внесення квартирної плати та плати за житлово-комунальні послуги; тощо.

 4188а     Д     Проект Закону про мораторій на примусову реалізацію житла, примусове відключення від мереж житлово-комунальних послуг, заборону нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги громадянами, які проживають на територіях проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. Законом на час проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей та на час після завершення, протягом якого громадянам буде погашена заборгованість із виплат заробітної плати, стипендій, інших грошових виплат, які утворились за час проведення антитерористичної операції, встановлено мораторій на примусову реалізацію житла, примусове відключення від мереж житлового-комунальних послуг, заборону нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій платежів за житлово-комунальні послуги громадянами, які проживають на відповідній території.

 2469а     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (щодо недопущення порушень прав власників квартир та нежилих приміщень).

Законодавчим актом внесено зміни до Закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", спрямовані на запобігання порушенню прав власників приміщень у багатоквартирних будинках з боку посадових осіб об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі -ОСББ), зокрема, шляхом запровадження ОСББ вступних внесків при прийнятті власника приміщень у ОСББ, затягування прийняття власників у члени ОСББ тощо.

Законом забороняється стягнення будь-яких внесків або платежів за вступ до об'єднання.

 4160     Д     Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення його у відповідність з Конституцією України. Законом внесено зміни до Бюджетного кодексу України, Закону "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" та Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом "Про Регламент Верховної Ради України".

2336а     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання).

Законодавчим актом визначено порядок переведення у жилі садових та дачних будинків, уточнено зміст поняття "місце проживання фізичної особи".

Згідно із законом, "місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово".

Законом встановлено, що "громадяни відповідно до закону мають право на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки, в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Рішення про переведення дачних і садових будинків у жилі будинки приймається відповідними органами місцевого самоврядування".

А також прийнято за основу(у першому читанні) такі законопроекти:

  4710     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації та гарантій громадянам, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації.

Законопроектом пропонується встановити додаткові гарантії щодо соціального захисту призваних під час мобілізації військовослужбовців, збереження їхніх робочих місць і заробітної плати, запобігання погіршенню рівня достатку військовослужбовців та їхніх родин.

Проектом, зокрема, передбачається зобов'язати банки та інші фінансові установи призупинити нарахування відсотків та пені боржникам, що були призвані на військову службу під час мобілізації, гарантувати збереження робочих місць і рівня заробітної плати за мобілізованими до лав Збройних Сил та Національної гвардії.

Згідно з проектом, під час відновлення на роботі не можуть проводитися будь-які додаткові перевірки.

Документом пропонується встановити, що держава припиняє на період служби нарахування податків та інших зборів, що вимагаються від підприємця-фізичної особи, який був призваний під час мобілізації.

Проектом також пропонується встановити кримінальну відповідальність за неналежне виконання військово-транспортного обов'язку (ухилення, невиконання) керівниками підприємств.

Відповідні зміни пропонується внести до низки законодавчих актів, зокрема, до Кримінального кодексу і Кодексу законів про працю України, законів "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про військовий обов'язок і військову службу" та "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації".

 4554а     У     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації, районів можливих бойових дій.

Законопроектом пропонується встановити правові засади залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації і районів можливих бойових дій.

Відповідні зміни передбачається внести до Кодексу цивільного захисту України, законів "Про транспорт", "Про залізничний транспорт", "Про правовий режим надзвичайного стану", "Про правовий режим воєнного стану", "Про автомобільний транспорт".

Переглядів: 1854 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України 2 | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)