Головна » 2011 » Листопад » 20 » Правові події тижня
21:55
Правові події тижня
Конституційною більшістю був прийнятий новий Закон про вибори народних депутатів, яким прохідний бар'єр підвищено до 5%, а терміни проведення виборчої кампанії скорочені. Якщо закон буде підписаний, парламентські вибори будуть проходити за змішаною системою, а блоки партій перестануть бути суб'єктами виборчого процесу.
Президент підписав закон про "спрощенку", нагадаємо, що парламент врахував його пропозицію про виключення норми, яка передбачає нульову ставку ПДВ для експортних операцій з вивезення зернових і технічних культур сільгоспвиробниками та підприємствами, безпосередньо придбали у них такі зернові.
Слуги народу внесли свої корективи до статті 9 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Відповідно до них діяльність у сфері інтелектуальної власності з переліку видів госпдіяльності, що підлягають ліцензуванню, виключається.
268 голосами "за" прийнятий у другому читанні та в цілому Закон про декриміналізації деяких правопорушень у сфері господарської та службової діяльності. У найближчому майбутньому контрабанда товарів, незаконне відкриття валютних рахунків за кордоном; фіктивне банкрутство; примус до антиконкурентних узгоджених дій та ряд інших "господарських" злочинів перестануть бути кримінально караними.
На базі президентського законопроекту прийнято Закон "Про державну службу", багато в чому по-новому регулює статус держслужбовців. Приміром, тепер схему посадових окладів держслужбовців щорічно встановлюватиме КМУ, а розмір окладу конкретного держслужбовця буде переглядатися щорічно до 15 квітня за підсумками оцінки його роботи в попередньому році.
Суб'єктів малого бізнесу не виженуть з офісів, які розташовані в житлових будинках, тому що парламент врахував поправку Президента до статті 6 ЖК і не встановив заборону на надання приміщень в житловому фонді для потреб виробничого характеру.
Черговим змінам піддався Податковий кодекс. Особливо цікавими вони будуть для орендарів і концесіонерів державного майна, т.к. врегульовано проблемне питання з нарахуванням і сплатою ПДВ на орендні і концесійні платежі, які повністю зараховуються до державного або місцевих бюджетів.
Зміни торкнулися і Закону "Про регулювання містобудівної діяльності".Парламентарії відстрочили на один рік (до 1 січня 2013 року) набуття чинності заборони на передачу (надання) земель державної або комунальної власності у власність або користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб за відсутності плану зонування або детального плану території, що звичайно дуже вигідно будівельним компаніям.
Рада прийняла за основу законопроект про зміну ставок деяких податків і зборів (в їх числі - акцизний та земельний податок), та нову редакцію Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Законопроект, що стосуються змін в адміністративне судочинство цього тижня прийнятий урядом за основу.
КСУ оприлюднив ухвалене 10 листопада 2011 рішення, яким розтлумачив що норми Закону "Про захист прав споживачів" поширюються на всі відносини між кредитором і позичальником (споживачем) за договором надання споживчого кредиту, що виникають як під час укладення договору, так і під час його виконання .
У дозвільній системі також багато нововведень. З 14 листопада діють нові ліцензійні умови провадження протипожежної діяльності, затверджено нові правила ліцензування діяльності арбітражних керуючих.
Почав діяти порядок узгодження умов конкурсу на право оренди об'єктів центрального водо-і теплопостачання.
Змінено Порядок реєстрації ліків, при експертизі реєстраційних матеріалів обов'язково буде проводитися перевірка виробничої практики виробництва лікарських засобів.
Мін'юст встановив нові правила видачі довідки про банкрутство.
Аудиторська палата затвердила методичні рекомендації для забезпечення системи зберігання аудиторської документації та іншої конфіденційної інформації, а ДКЦПФР уточнила, які дії є незаконним використанням інсайдерської інформації.
ДПС роз'яснила, що маркетингово-рекламні витрати відносяться на витрати підприємства, назвала умови розміщення реклами по 20%-ної ставки податку на прибуток і уточнила, в яких випадках пенсійний збір при відчуженні легкових автомобілів обкладається ПДВ.
Держмитслужба розповіла про митне оформлення вітчизняних алкогольних і тютюнових виробів, які реалізуються в магазинах безмитної торгівлі ("duty free").
Як вбачається з Програми розвитку внутрішнього виробництва, затвердженої Кабміном у вересні і вступила в силу 14 листопада 2011 Кабмін взявся за активізацію процесів імпортозаміщення. На цьому тижні уряд також подав до парламенту законопроект про внутрішню торгівлю, який передбачає особливості торговельної та виробничо-торговельної діяльності, у тому числі дистанційною, комісійної, мережевої торгівлі та торгівлі на ринках і ярмарках.
Законопроектна робота, як і минулого тижня, велася активно. МОЗ взявся за гігієну харчових продуктів. Президент запропонував встановити граничну кількість годин тривалості допиту, а КМУ наполягає на обов'язковому проведенні експертизи психічного стану утримуються під вартою підозрюваних і обвинувачених при наявності в справі даних, що викликають сумніви в їх осудності.
Переглядів: 1324 | Додав: administrator | Теги: закони, постанови, події | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)