Головна » 2011 » Жовтень » 5 » Нові правила реєстрації прав на нерухоме майно
10:10
Нові правила реєстрації прав на нерухоме майно
З 1 січня наступного року рішення про державну реєстрацію прав буде приймати державний реєстратор у строк, що не перевищує 14 днів з моменту прийняття заяви. Починаючи з 01.01.2012 року, саме такий порядок регулюватиме процедуру проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, перелік документів, необхідний для її проведення тощо. Крім того, даним Порядком буде врегульована і державна реєстрація прав на об'єкти незавершеного будівництва.
"З 1 січня 2012 року державної реєстрацією прав власності та інших речових прав займатиметься Укрдерреестр та структурні підрозділи територіальних органів Міністерства юстиції України, які забезпечують реалізацію повноважень Укрдерреестра. Після внесення запису до Державного реєстру прав державний реєстратор формує виписку з Державного реєстру прав та оформлює її в двох примірниках, один з яких залишається у реєстраційній справі, а другий видається або надсилається рекомендованим листом з описом вкладень заявнику.
Пункту 27 вищевказаного Порядку передбачено документи, які подаються державному реєстратору та підтверджують виникнення, перехід і припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно.
Крім того, даним порядком регламентований порядок проведення державної реєстрації права власності на підставі договору іпотеки, який містить застереження про задоволення вимог іпотекодержателя.
"Державна реєстрація прав з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно щодо новозбудованого чи реконструйованого нерухомого майна, як правило, проводиться за наявності державної реєстрації речового права на земельну ділянку, на якій розташоване таке майно. Пункту 74 Порядку передбачено перелік документів, необхідних для проведення державної реєстрації прав власності на об'єкт незавершеного будівництва. При цьому законодавець вимагає наявності у заявника державної реєстрації речового права на земельну ділянку, на якій розташований такий об'єкт ", - розповів Віталій Кулаков.
Крім цього, за його словами, новий Порядок регламентує облік безхазяйного нерухомого майна, використання реєстраційних даних Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек, порядок надання витягів з реєстру.
"Таким чином, даний документ є корисним у правозастосовчій практиці з питань нерухомого майна. Залишається вірити, що цей Порядок все-таки спростить реєстрацію речових прав на нерухоме майно, надання виписок і т.п., а не створить новий плацдарм для зловживань з боку посадових осіб ", - резюмував Віталій Кулаков.
Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України № 703 від 22.01.2011 затверджено "Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяження і Порядок надання виписки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно". З 1 січня 2012 року будуть введені нові положення державної реєстрації прав на нерухоме майно, зазначені в Законі України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження".
Переглядів: 4853 | Додав: administrator | Теги: нерухомість, майно, реєстрація | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 3
2 Іван  
0
Я зможу спокійно зареєструвати свої новобудови ?

3 administrator  
0
Почитайте уважно статтю про Нові правила легалізації самобуду в розділі право власності на майно.

1 Іван  
0
У селі, на своєму прватизованому подвір'ї побудував сарай для курей, туалет та достроїв веранду до хати, зазначу що витратив на це будівництво стільки, скільки коштує цемент. Щоб узаконити ці постройки з мене у БТІ вимагають : довідку з архитектури, сплачення штрафу за будівництво без дозволу, довідку з санстанції, пожежної, довідку де взяв буд матеріали, замовити проектну документацію на будівництво(5 тис), договір з виконавцем робіт і звіт що робота виконана, заключення експерта ( 2-3 тис). Все це потребує величезних коштів крім того ВСІ БЕЗ ВИКЛЮЧЕННЯ вимагають хабар у вигляді допомоги на розвиток своєї служби. Багато людей страджають при переоформленні спадщини, а саме узаконення будівль на приватному подвір'ї які пращури строїли протягом свого життя Я порахував що б мені узаконити курятник з туалетом мені необхідно продати все моє майно рухоме й не рухоме і ще не вистачить. У нашому селі хата коштує 800-1,5 тис грн. Навіщо вигадали таке знущання над людьми мені не відомо, але навіщо ці всі БТІ, корупція неймовірна. Достатньо було б одного натаріуса для переоформлення документів на зміну власника. Я не хочу казати про перебудову приміщень у багатоповерівках, хай цим займається архитектура, але на своєму приватизованому подвір'ї я маю право влаштовувати благоустій на свій розсуд, а не під наглядом купи рекетірів з держустанов..

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)