Головна » 2011 » Жовтень » 13 » Кабмін вніс зміни до Правил дорожнього руху
10:25
Кабмін вніс зміни до Правил дорожнього руху
Кабінет Міністрів вніс зміни в Правила дорожнього руху України з метою приведення їх у відповідність із законом «Про дорожній рух».
 
Згідно з постановою уряду № 1029 від 26 вересня 2011 року, водій не зобов'язаний мати при собі талон, який додавався до прав, не потрібна довіреність на водіння автомобіля, достатньо лише прав і техпаспорта. З ПДР виключені згадки про дорожні листах та документації на вантаж.
 
Розширено визначення мопеда: відтепер це двоколісний транспортний засіб не тільки з двигуном об'ємом до 50 куб см, а й з електродвигуном потужністю до 4 кВт. Водій мопеда, як і водій мотоцикла, зобов'язаний їздити в застебнутому шоломі.
 
Водій повинен пред'являти документи, а не передавати їх інспектору ДАІ, як було потрібно раніше. Згідно з новою редакцією, інспектор може провести перевірку технічного стану транспортного засобу за допомогою спеціальних пристосувань, повідомляє Інтерфакс-України.
 
Істотно спрощуються дії водіїв у разі легких ДТП за умови наявності страховки, відсутності травмованих, п'яних за кермом і складанні спільного повідомлення про аварію за зразком Моторнотранспортного страхового бюро України.
 
Згідно з нововведеннями, необхідно скидати швидкість до 40 км / год біля нерухомого транспортного засобу на узбіччі з включеним проблисковим маячком синього кольору. Також підвищується до 21 року віковий ценз водіїв автобусів, трамваїв і тролейбусів. У новій редакції вводиться європейська категоризація транспортних засобів, а також ряд інших змін.
 
Як повідомляв MIGnews.com.ua, Державна автомобільна інспекція оприлюднила перелік документів, які інспектор ДАІ має право перевіряти у автолюбителя під час документування порушень Правил дорожнього руху та оформлення матеріалів дорожньо-транспортних пригод.
Переглядів: 3754 | Додав: administrator | Теги: нововедення, зміни, дорожній рух | Рейтинг: 1.2/5
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 3
3 Ольга  
0
згідно змін від26.09.2011 в індивідуальному порядку навчатись водінню заборонено? Відповідно до п. 24.5 навчальна їзда дозволяється тільки в присутності СПЕЦІАЛІСТА З ПІДГОТОВКИ ВОДІЇВ, тобто чоловік не має права вже навчати мене. так я зрозуміла?

1 Haggard  
0
то що я можу їхати пяним і не зупинятись Даішникам тому що вони всеодно не заберуть у мене права бо я їм тільки покажу що вони є.
ну а чесно як забрати права у бухаря?????????????????????????????????

2 administrator  
0
Згідно з положеннями пункту 21‑1 статті 11 Закону України «Про міліцію» (зі змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень») винятковими підставами для зупинки працівниками Державтоінспекції транспортних засобів є:

1. порушення правил дорожнього руху водіями;

2. відсутність номерного знака на транспортному засобі або наявність номерного знака, який не відповідає встановленим вимогам, закріплений у невстановленому для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20‑ти метрів;

3. наявність ознак, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;

4. наявність даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до скоєння ДТП, злочину чи адміністративного правопорушення;

5. перебування транспортного засобу в розшуку;

6. наявність даних про використання транспортного засобу з протиправною метою;

7. необхідність опитування водія чи пасажирів про обставини скоєння ДТП, злочину чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;

8. необхідність залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції або як свідка при оформленні протоколів про адміністративні правопорушення або матеріалів ДТП;

9. проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб;

10. виконання рішень про обмеження чи заборону руху, прийнятих уповноваженими на це державними органами;

11. якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;

12. порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
Управління ДАІ МВСУ особливо підкреслює, що працівник ДАІ повинен повідомити водієві про причину зупинки транспортного засобу, суті вчиненого правопорушення.

Не допускається необґрунтована зупинка працівниками ДАІ транспортних засобів для перевірки їхнього технічного стану при відсутності ознак про їхню технічну несправність
Зупиняють, засвідчують Ваш стан, і через суд штраф або вилучення прав.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)