Головна » Архів матеріалів

Президент підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників антитерористичної операції".

Документом вносяться зміни в закон про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та надається право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50-55 років військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь у АТО в районах її проведення при наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Таке ж право отримують учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в складі добровольчих формувань, які включені до складу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії військових формува ... Читати далі »

Просмотров: 1718 | Добавил: administrator | Дата: 04.01.2017 | Комментарии (0)

Президентом України  Петром Порошенком було підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби».

Закон дозволяє унормувати деякі питання, пов’язані з прийняттям, продовженням та звільненням громадян з військової служби. Зокрема, дає можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

Законом встановлюється, що право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати його продовження. Також звільнитися ... Читати далі »

Просмотров: 1621 | Добавил: administrator | Дата: 04.01.2017 | Комментарии (0)

Своєю Постановою Національний банк визначив  граничну суму розрахунків передбачених готівкою між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50 тис. гривень, а також між фізичними особами за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 50 тис. гривень.

Гранична сума розрахунків готівкою між підприємствами протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тис. гривень.

«Національний банк відзначає, що встановлення граничної суми розрахунків готівкою на рівні 50 тисяч гривень не завдасть незручностей громадянам і не торкнеться щоденних покупок населення, оскільки стосуватиметься лише великих покупок»

А в реальності зниження граничних готівкових розрахунків означає, що якщо ви прийдете в магазин, автосалон чи ювелірний ... Читати далі »

Просмотров: 1272 | Добавил: administrator | Дата: 03.01.2017 | Комментарии (0)

Згідно повідомлення Міністерства фінансів на офіційній сторінці в Facebook,зазначені норми не будуть застосовуватися з 1 січня 2017, а тільки після визначення переліку товарів. Перелік товарів, які підлягають застосуванню РРО( реєстраторів розрахункових операцій), повинен встановити Кабінет Міністрів до 31 березня 2017 року. Протягом цього періоду штрафні санкції застосовуватися не будуть.

У Міністерстві фінансів також наголошують, що це буде окремий "Перелік з метою застосування РРО", який не пов'язаний з схожим "Переліком з метою гарантійного ремонту".

Уряд запевняє, що при розробці будуть проведені консультації з громадянським суспільством та експертами.

Нагадаємо, що Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому урядовий законопроект про внесення змін до Податкового коде ... Читати далі »

Просмотров: 802 | Добавил: administrator | Дата: 29.12.2016 | Комментарии (0)

З 1 січня вступають в силу поправки до Податкового кодексу України, згідно з якими вводиться транспортний податок, новий акцизний збір на автобуси і вантажний транспорт, акциз на електродвигуни, а також відновлений акцизний збір на переобладнані автомобілі. Згідно з нововведеннями, тепер власники "розкішних" автомобілів з об'ємом бензинового або дизельного двигуна понад 3 тисяч куб см і не старше 5 років будуть зобов'язані сплачувати річний податок у розмірі 25 тисяч гривень.
Згідно початковим проектом закону, в розряд оподатковуваних потрапляли автомобілі з об'ємом дизельного двигуна від 2,5 тисячі куб. см, але в зв'язку з суспільним резонансом об'єм двигуна, який підпадає під податок, був збільшений.

З 1 січня вводиться новий акциз на автобуси і вантажні автомобілі. На нові автобуси акциз встановлено в розмірі 0,003 євро за 1 куб см двигуна, на старі - в розмірі 0,007 євр ... Читати далі »

Просмотров: 1473 | Добавил: administrator | Дата: 24.12.2016 | Комментарии (0)

З ростом мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 грн бізнес очікує  зміни в сфері оподаткування.

 Прийняття Верховною Радою законопроекту №5130, який передбачає підвищення "мінімалки" означає, що база оподаткування автоматично зросте, хоча самі податкові ставки не зміняться.

Якщо враховувати те, що бюджетом збираються встановити рівень мінімальної заробітної плати в розмірі 3 200 грн, то сума Єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду буде дорівнює 22% від" мінімалки "- 704 грн на місяць, незалежно від отримання прибутку.

Таким чином, виходить, що для більшості підприємців розмір цього збору збільшиться майже в два рази. Адже раніше він становив 352 гривні.  Стільки будуть платити в наступному році тільки платники податку 1-ї групи (0,5 від мінімального розміру страхово ... Читати далі »

Просмотров: 16166 | Добавил: administrator | Дата: 14.12.2016 | Комментарии (0)

6 грудня 2016 року Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

 Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби».

Законодавчим актом надано можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.
Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю України та Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.  
Законом пункт  2 Прикінцевих положень викладено у редакції, якою встановлено, що «право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці:
які про ... Читати далі »

Просмотров: 1742 | Добавил: administrator | Дата: 07.12.2016 | Комментарии (0)

Кабінет Міністрів України своєю постановою №890 від 30 листопада  встановив можливість подачі заяви на отримання допомоги при народженні дитини в електронному вигляді.

Згідно постанови заява може бути подана в електронній формі (з використанням засобів телекомунікаційних систем, через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, зокрема з використанням електронного цифрового підпису) структурним підрозділам з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заявника.

В такому разі факт народження дитини на території України підтверджується за інформацією з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, отриманої шляхом електронної взаємодії в порядку, встановленому Мінсоцполітики та Мін'юстом.

... Читати далі »

Просмотров: 1148 | Добавил: administrator | Дата: 05.12.2016 | Комментарии (0)

Рахунки за централізоване опалення для родин, в будинку яких немає обліку тепла, теплопостачальними підприємствами формуватимуться на основі усередненого в місті показника споживання теплової енергії тих будинків, де лічильники встановлені. 
Даний алгоритм формування платіжки за опалення повинні будуть використовувати міста, де рівень оснащеності житлового фонду приладами обліку теплової енергії становить не менше 50%. Цей 50% поріг і дасть можливість визначати середнє споживання тепла в населеному пункті з прийнятною точністю. Відповідно жовтневі платіжки за централізоване опалення, які надійшли сім’ям, в будинку яких немає будинкового лічильника, пропонується перерахувати.
Через низький рівень оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла, який на кінець 2014 року становив всього 32%, протягом останніх десятиліть порушувалося право споживачів на отримання коректного та справедливого нарахуван ... Читати далі »

Просмотров: 813 | Добавил: administrator | Дата: 03.12.2016 | Комментарии (0)

В Україні з сьогоднішнього дня,  3 грудня, вступила в силу постанова Кабінету Міністрів України про підвищення цін на окремі види алкогольних напоїв. Так, розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін, в залежності від коду виробів підвищено на: горілку і лікеро-горілчані вироби на 27,1-27,86%, віскі, ром і джин на 37-63%, коньяк (бренді) на 24 -27%, вина на 22,2-55,6%. Згідно з новою постановою, мінімальна роздрібна ціна за пляшку горілки 0,5 літра з вмістом спирту 40% підвищено з 54,90 до 69,78 гривень, або на 27,1%. 

Просмотров: 1060 | Добавил: administrator | Дата: 03.12.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 58 59 »
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)