Головна » 2016 » Грудень » 7 » Засідання Верховної Ради України 6 грудня 2016 року.
11:34
Засідання Верховної Ради України 6 грудня 2016 року.

6 грудня 2016 року Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

 Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби».

Законодавчим актом надано можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.
Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю України та Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.  
Законом пункт  2 Прикінцевих положень викладено у редакції, якою встановлено, що «право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці:
які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати продовження дії контракту, крім випадків, визначених абзацом другим частини третьої статті 23 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”;
які уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.
Такі особи можуть продовжувати військову службу за новим контрактом, що укладається на умовах, передбачених частиною четвертою статті 23 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, якщо вони виявили таке бажання.
Звільнення таких військовослужбовців з військової служби здійснюється (за бажанням військовослужбовця) у строки та в обсягах, визначених центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, не пізніше одного року з дня набрання чинності цим Законом».

 Закон України «Про внесення зміни до пункту 41 розділу ХХІ Митного кодексу України щодо постачання на митну територію України матеріалів (тканин) для виготовлення спеціальних засобів індивідуального захисту».

Законом унормовано підстави для звільнення від оподаткування ввізним митом пара-арамідної тканини (код згідно з УКТ ЗЕД 5407 10 00 00) шляхом уточнення призначення таких товарів - для виробництва захисних шоломів та описової частини вказаного коду відповідно до вимог Митного тарифу України.
Закон прийнято з урахуванням пропозиції щодо пільгового оподаткування високоміцних ниток, які використовуються при виробництві кулезахисних шоломів. Проект Закону зареєстровано за №5128.

 Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

Законом внесено зміни до законодавчих актів стосовно оплати праці, пенсійного забезпечення громадян, сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, діяльності фондів соціального страхування, Національної поліції України, соціального захисту військовослужбовців строкової служби, освіти і порядку забезпечення та виплати стипендій, верифікації та моніторингу соціальних виплат, монетизації пільг тощо.
Закон прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.
Проект Закону зареєстровано за №5130.

Також за основу було прийнято такі законопроекти:

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення».

Законопроектом пропонується доповнити перелік видів продукції оборонного призначення, зазначених у пункті 20 частини першої статті 282 Митного кодексу України, додатковими видами продукції оборонного призначення (засобами радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, апаратури прослуховування направленої дії, радіостанціями ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальна апаратури), на які поширюється звільнення від оподаткування ввізним митом у разі якщо споживачами є державні замовники з оборонного замовлення, визначені Кабінетом Міністрів України.
Законом також пропонується визначити, що зазначені товари не звільняються від оподаткування митом, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.
Проект Закону зареєстровано за №4592-д. 

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість продукції оборонного призначення».

Законопроектом пропонується доповнити перелік продукції оборонного призначення, яка при ввезенні на митну територію України та постачанні на митній території України звільнена від оподаткування податком на додану вартість, додатковими видами продукції оборонного призначення, що класифікується за товарними позиціями УКТ ЗЕД  8525, 8526, 8527, 8543 (тільки для засобів радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, апаратури прослуховування направленої дії, радіостанцій ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальної апаратури).
Проектом передбачається, що звільнення від оподаткування податком на додану вартість зазначеної продукції оборонного призначення діятиме тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або запровадження воєнного стану та застосовуватиметься у разі, коли постачання (закупівля) таких товарів здійснюється для державних замовників з оборонного замовлення.
Законопроектом пропонується доповнити пункт 32 підрозділу 2 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України відповідними положеннями.
Проект Закону зареєстровано за №4915-д. 

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України".

Законопроектом пропонується унормувати питання, що врегульовують відносини між державним та місцевими бюджетами і передбачають уточнення напрямів використання освітньої і медичної субвенції, що надаються з державного бюджету місцевим бюджетам, та переліку видатків, які передбачається передати на фінансове забезпечення з місцевих бюджетів, а також ряд інших положень, необхідних для прийняття проекту державного бюджету на 2017 рік.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році».

Законопроектом пропонується:
переглянути відповідно до вимог пункту 4 розділу ХІХ Податкового кодексу України ставки оподаткування, визначені в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції, зокрема, акцизного податку, екологічного податку та рентної плати;
переглянути положення, в яких міститься прив’язка до розміру мінімальної заробітної плати, у зв’язку з підвищенням останнього;
 удосконалити деякі положення щодо адміністрування податку на додану вартість, рентної плати тощо.
Законопроект прийнято з пропозиціями Комітету з питань податкової та митної політики.
Проект Закону зареєстровано за №5132.

 

Переглядів: 1747 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України 6 | Рейтинг: 1.0/1
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)