Головна » 2015 » Лютий » 4 » Засідання Верховної Ради України 3 та 4 лютого 2015 року.
17:55
Засідання Верховної Ради України 3 та 4 лютого 2015 року.

3 та 4 лютого 2015 року Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

1535     У     Проект Закону про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про оборону України" (щодо військовополонених й інтернованих в особливий період).

 1848     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Національну гвардію України" (щодо удосконалення організації та порядку діяльності Національної гвардії України).

1855     Д     Проект Закону про військово-цивільні адміністрації

0003     П     Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом щодо статусу Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні).

0004     У     Проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини.

   1883     Д     Проект Закону про позбавлення В.Януковича звання Президента України.

1887     Д     Проект Заяви до Міжнародного кримінального суду про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та військових злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації, які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян.

 

 Також за основу було прийнято такі законопроекти:

1408     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності). Законопроектом  пропонується надати право здійснювати волонтерську діяльність без обмежень всім організаціям та установам, скасувати можливість позбавлення юридичної особи в судовому порядку права займатися волонтерською діяльністю, зняти вікові обмеження для волонтерів, відмовитися від існування центрального органу виконавчої влади у сфері волонтерської діяльності тощо.

 1455     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо особливостей трансляції (ретрансляції) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій). Проектом визначається, що трансляція (ретрансляція) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, що транслюються (ретранслюються) на територію України у випадку, якщо іноземні телерадіоорганізації не підпадають під юрисдикцію країн, що входять до Європейського Союзу, або країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, забороняється.

 1534     У     Проект Закону про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо місця відкриття спадщини.

Проектом передбачається встановити, що місцем відкриття спадщини має бути визнано "місце подання першої заяви, що свідчить про волевиявлення щодо спадкового майна, спадкоємців, виконавців заповіту, осіб, заінтересованих в охороні цього майна, або вимоги кредиторів", що дає змогу нотаріусу завести спадкову справу, яка підлягатиме державній реєстрації у Спадковому реєстрі, замість відкриття спадщини за останнім місцем проживання спадкодавця, як це передбачено чинною редакцією статті 1221 цього Кодексу.

Крім цього, орган місцевого самоврядування буде зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою за місцезнаходженням нерухомого майна, а за відсутності нерухомого майна - місцезнаходженням основної частини рухомого майна, замість подання такої заяви за місцем відкриття спадщини, як це передбачено чинною редакцією частин першої та третьої статті 1277 ЦК України.

Відповідні зміни пропонується внести до статей 1221 та 1277 Цивільного кодексу України.

 1849     Д     Проект Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України (щодо військових злочинів). Законопроектом пропонується посилити відповідальність за злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини) та визначити особливості здійснення кримінального провадження в умовах воєнного, надзвичайного стану, особливого періоду або в районі проведення антитерористичної операції.

 1660-д     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції.

1107     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування. Законопроект спрямовано на вдосконалення правового регулювання водних відносин у частині забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування.

У документі передбачається внесення змін до Водного кодексу, Земельного кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення, законів "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про місцеві державні адміністрації".

Зокрема, пропонується заборонити обмеження права загального водокористування у зв’язку з наданням прибережних захисних смуг (пляжних зон) в користування юридичним або фізичним особам; розширити положення Водного та Земельного кодексів щодо забезпечення безперешкодного і безоплатного  доступу до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування; ввести положення про те, що перешкоджання такому доступу є підставою для припинення права користування землями прибережних захисних смуг, якщо таке право надане юридичним або фізичним особам.

Змінами до Земельного кодексу пропонується заборонити  влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до узбережжя водних об’єктів.

Законопроектом передбачено встановлення адміністративної відповідальності за неправомірне обмеження безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування, а також розширення повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення такого доступу.

 

 

Переглядів: 1819 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України 3 | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)