Головна » 2014 » Грудень » 11 » Роз'яснення щодо здійснення оплати за ЖКП переселенцями із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки.
19:14
Роз'яснення щодо здійснення оплати за ЖКП переселенцями із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки.

Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону України підготувало роз’яснення щодо здійснення оплати за житлово-комунальні послуги переселенцями із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки.

У роз’ясненні йдеться про те, що споживач має право на несплату вартості житлово-комунальних послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім'ї при відповідному документальному оформленні, а також за період фактичної відсутності житлово-комунальних послуг, визначених договором у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

«Реалізація цієї норми здійснюється згідно з Правилами та типовим договором, затвердженими постановою КМУ від 21 липня 2005 р. № 630, якими визначено, що споживач має право на:

•          зменшення розміру плати у разі:

1) надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання;

2) тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім'ї на підставі письмової заяви споживача та офіційного документа, що підтверджує його/їх відсутність (довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби, відбування покарання);

•          несплату вартості послуг за період тимчасової відсутності споживача і членів його сім'ї (у разі відключення виконавцем холодної та гарячої води і опломбування запірних вентилів у квартирі (будинку садибного типу) та відновлення надання послуг шляхом зняття пломб за свій рахунок протягом доби згідно з письмовою заявою», - йдеться у роз’ясненні.

Таким чином, як пояснили в Мінрегіоні, переселенці із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки, можуть скористатися своїм правом за умови надання виконавцю заяви та довідки з тимчасового місця проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби.

Враховуючи проблеми із поштовим зв’язком, у Мінрегіоні радять споживачам надсилати відповідні заяви на адресу виконавців за допомогою засобів електронного та телефонного зв’язку.

Якщо у квартирі встановлено засоби обліку води чи теплової енергії, переселенці із зони АТО, які тимчасово залишили свої домівки, не повинні мати жодних проблем із оплатою комунальних послуг, оскільки вони фактично не споживатимуть послуг і показання відповідних приладів обліку у їх квартирах дорівнюватимуть «0».

Що стосується оплати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, то чинним законодавством не передбачено механізму зменшення розміру плати за такі послуги у разі тимчасової  відсутності споживача. Тому власники квартир мають оплачувати послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, якщо вони фактично надаються обслуговуючою організацією для будинку.

У Мінрегіоні радять споживачам, які вимушено покинули свої домівки на території проведення АТО, ознайомитися із процедурою оплати послуг на сайтах підприємств, які надають такі послуги.

Для прикладу, на сайті КП «Компанія «Вода Донбасу»  та ККП «Донецькміськтепломережа» надано детальну інформації щодо оплати споживачами відповідних послуг, зазначено телефони та інші координати відповідальних осіб.

Переглядів: 1272 | Додав: administrator | Теги: Роз'яснення щодо здійснення оплати , які тимчасово залишили свої домівки | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)