Головна » 2015 » Січень » 16 » Засідання Верховної Ради України 15 січня 2015 року.
10:32
Засідання Верховної Ради України 15 січня 2015 року.

15 січня 2015 року Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

1743     П     Проект Закону про затвердження Указу Президента України "Про часткову мобілізацію".

 1525     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду.

Законодавчим актом запроваджуються норми щодо поширення соціального захисту, передбаченого для військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період, - на військовослужбовців, прийнятих на військову службу за контрактом на строк до закінчення особливого періоду або оголошення демобілізації, та надання військовослужбовцям строкової військової служби права на відпустку тривалістю 10 календарних днів.

Законом передбачено звільнити під час дії особливого періоду з військової служби військовослужбовців строкової військової служби, які вислужили встановлені строки військової служби, та здійснити призов громадян на строкову військову службу.

  1539     У     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики). Законодавчим актом встановлено щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів для догляду за інвалідом з дитинства І групи підгрупи А та відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною-інвалідом підгрупи А, якій виповнилося шість та більше років, вісімнадцятирічного віку.

Законом із статті 179 Кодексу законів про працю України та статті 18 Закону "Про відпустки" виключено положення про те, що за особами, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною і працюють на умовах неповного робочого часу, зберігається право на допомогу до досягнення дитиною трирічного віку.

Законом врегульовано питання продовження виплати допомоги на дитину до досягнення нею трирічного віку особам, яким призначена допомога при народженні першої дитини та виплата її проводиться протягом 24 місяців.

 1543     У     Проект Закону про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про відпустки" (щодо відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції).  Законом надано працівникам, які працюють на території проведення антитерористичної операції, право на отримання відпустки без збереження заробітної плати на весь період проведення такої операції з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про її припинення.

1545     У     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" щодо розкриття інформації. Законом встановлено обов'язок фінансових установ, нагляд за діяльністю яких здійснюється національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розкривати інформацію про себе та про послуги, які ними надаються, шляхом розміщення такої інформації в єдиній загальнодоступній інформаційній базі даних та на власних веб-сайтах, а також визначити порядок її ведення.

  1065     Д     Проект Закону про технічні регламенти та оцінку відповідності. Законом замість законів "Про підтвердження відповідності" та "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" прийнято єдиний Закон "Про технічні регламенти та оцінку відповідності", в якому, відповідно до вимог Угоди про технічні бар‘єри у торгівлі (яка є невід‘ємною частиною Угоди про заснування Світової організації торгівлі), консолідовані правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування регламентів та процедур оцінки відповідності. Це не лише усуває суперечності між ними, але й надає змогу більш якісно адаптувати національне законодавство до законодавства Європейського Союзу.

 1498     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів).

 1766     Д     Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо уточнення та приведення окремих положень у відповідність до норм діючого законодавства).

1767     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які переховуються на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції.

  1645     Д     Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації".

1355     Д     Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об'єкт "Укриття" та перспективи розвитку зони відчуження" (березень 2015 року).

 1644     Д     Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Про шляхи стабілізації банківської системи України".

1583     Д     Проект Постанови про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 1763     Д     Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації".

 Також за основу було прийнято такі законопроекти:

 1762     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців, надання командирам додаткових прав та покладання обов'язків у особливий період.

Законопроектом пропонується покласти на командирів обов'язок вживати рішучих заходів щодо припинення вчинення кримінального правопорушення підлеглими та відновлення правопорядку.

Для цього в особливий період, у тому числі в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці, з метою затримання військовослужбовців, які вчиняють кримінальні правопорушення, пов'язані із непокорою, опором чи погрозою начальнику застосування насильства, самовільним залишенням бойових позицій та визначених місць дислокації військових частин (підрозділів) в районах виконання бойових завдань, командирів передбачається наділити повноваженнями особисто застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби, а в бойовій обстановці - застосовувати зброю чи віддавати підлеглим наказ про застосування таких засобів, якщо в інший спосіб неможливо припинити такі злочинні діяння.

1256     Д     Проект Закону про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні.

Переглядів: 4227 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України 15 | Рейтинг: 2.0/2
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)