Головна » 2014 » Серпень » 16 » Засідання Верховної Ради України 14 липня 2014 року.
15:17
Засідання Верховної Ради України 14 липня 2014 року.

В четверг, 12 липня 2014 року, Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

4032а     Д     Проект Закону про податковий та митний контроль у вільній економічній зоні Криму та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України .

 
4446а     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо утворення військових прокуратур .

 4453а     У     Проект Закону про санкції .

Зокрема, законом визначено, що з метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також запобігання порушенню чи відновленню порушених прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави можуть застосовуватись спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Санкції можуть застосовуватися з боку України по відношенню до іноземної держави, іноземної юридичної чи фізичної особи, громадян України, юридичних осіб, створених за законодавством України, а також інших суб’єктів.

Застосування санкцій не виключає застосування інших заходів захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави.

Згідно із законом, правову основу застосування санкцій становлять Конституція України, міжнародні договори України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, Закони України, нормативні акти Президента України, Кабінету Міністрів України, рішення Ради національної безпеки та оборони України, відповідні принципи та норми міжнародного права.

Законом також визначено підстави для застосування санкцій та види санкцій.

Закон ухвалено з урахуванням зауважень і поправок, внесених під час обговорення.

 4116а     У     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України .

 4987-1     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин. Встановлюється, що для забезпечення ідентифікації і реєстрації тварин, які утримуються і розводяться у господарствах населення, надається державна підтримка, тобто ці роботи здійснюються для фізичних осіб безкоштовно.

4980     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі)  .

 3623     Д     Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення реалізації прав підприємств, установ та організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування) .

А також було прийнято за основу(в першому читанні) такі законопроекти:

  4448а     У     Проект Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини .

Метою законопроекту є забезпечення принципу невідворотності покарання у випадках, коли підозрюваний (обвинувачений), знаходячись поза межами України, переховується від органів слідства та суду, ухиляючись від кримінальної відповідальності, та задля підвищення ефективності розслідування окремих злочинів проти основ національної безпеки України та громадської безпеки, а також забезпечення конфіскації майна за їх вчинення.

Зокрема, законопроектом пропонується доповнити частину 2 статті 59 та санкції статей 109 - 114, 258 - 258-4 та 260 -261 КК положеннями, які передбачають покарання у виді конфіскації майна за вчинення даних злочинів; запровадити спеціальне досудове розслідування зазначених вище злочинів, шляхом доповнення КПК Главою 24-1 "Особливості спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень", а також внести відповідні зміни до низки статей КПК.

4359а     Д     Проект Закону про очищення влади .

 Законопроектом (реєстр.№4359а) пропонується визначити правові та організаційні засади проведення процедури очищення влади від осіб, визначених цим законопроектом, з метою утвердження в суспільстві верховенства права, законності, підвищення ефективності боротьби з корупцією.

Метою законопроекту є відновлення довіри до влади та створення умов для побудови нової системи органів влади у відповідності до європейських стандартів.

Для досягнення зазначеної мети законопроектом пропонується запровадити проведення процедури відповідної перевірки при вирішенні питання про можливість призначення особи, як суб’єкта перевірки, на посаду в органах влади, а також організацію процедури перевірки осіб, які є суб’єктами перевірки на відповідність визначеним законопроектом критеріям, з метою вирішення питання щодо можливості їх подальшого перебування на відповідній посаді.


4313а     Д     Проект Закону про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції .

Законопроектом (реєстр.№4313а), зокрема, пропонується встановлення мораторію на нарахування пені та штрафів на основну суму заборгованості по кредитним зобов’язанням, громадянам України, місце проживання яких знаходиться на території проведення антитерористичної операції або переселилися з неї у період проведення антитерористичної операції.

Законопроектом передбачається тимчасове обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності  у період та на території проведення антитерористичної операції.

Також, у зв’язку з ситуацією, яка виникла на сході України, існують проблеми з проведенням реєстраційних дій щодо реєстрації фізичною особою-підприємцем, та проведенням реєстраційних дій щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб та місця проживання фізичних осіб-підприємців, законопроектом пропонується законодавче врегулювання зазначеного питання, а також автоматичне подовження дії документів дозвільного характеру, виданих суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції.

Крім того, законопроектом передбачається спрощена процедура отримання документів щодо підтвердження форс-мажорних обставин.

 4314а     Д     Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції) .
Законопроектом (реєстр.№4314а) пропонується для фізичних осіб-підприємців, що здійснюють діяльність в зоні проведення тимчасової антитерористичної операції, визначити спрощений механізм відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

 3574     Д     Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо працівників калійно-магнієвих копалень . Законопроектом (реєстр. № 3574) передбачено поширити дію чинного Закону на працівників, які видобувають руди магнієві (солі калієво-магнієві і солі магнієві).

 

Переглядів: 1180 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України 14 | Рейтинг: 5.0/1
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)