Головна » 2015 » Січень » 13 » Засідання Верховної Ради України 13 січня 2015 року.
19:04
Засідання Верховної Ради України 13 січня 2015 року.

13 січня 2015 року Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

 0962     Д     Закон України "Про мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за житлово-комунальні послуги громадянам, які проживають на територіях проведення антитерористичної операції" з пропозиціями Президента України від 04.11.2014.

1548     У     Проект Закону про внесення зміни до статті 17-2 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" (щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів). Законом встановлюється, що сільськогосподарським товаровиробникам відшкодовується в обсязі до 50 відсотків вартість будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці (в тому числі водоплавної та індиків), доїльних залів та створених на кооперативних засадах м’ясопереробних підприємств (чинна норма: "вартість  будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів з кількістю великої рогатої худоби не менше 500 голів, свиноматок - не менше 1200 голів та птиці - не менше 1 мільйона голів"), а також в обсязі до 30 відсотків відшкодовується вартість закупівлі техніки та обладнання для сільськогосподарського виробництва, будівництва та реконструкції підсобних підприємств з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.

 1310     Д     Проект Закону про внесення змін до статті 41 Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави). Законом, зокрема, встановлюється, що загальні збори акціонерного товариства, у статутному капіталі якого є  корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства, мають кворум за умови реєстрації для участі у них акціонерів, які сукупно є власниками більше ніж 50 відсотків голосуючих акцій.

1059     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

Законодавчим актом уточнено законодавчі положення з питань прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих до 12 березня 2011 р. без дозволу на виконання будівельних робіт (індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди тощо).

Законом, зокрема, встановлено, що такі об'єкти будівництва приймаються в експлуатацію без дозволу за результатами технічного обстеження та без застосування до осіб, що подали документи про прийняття в експлуатацію зазначених об'єктів, штрафних санкцій.

Згідно із законом, спрощений порядок прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих до 12.03.2011 р., має діяти до 31 грудня 2015 року.

 1700     Д     Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Канцлера Федеративної Республіки Німеччини Ангели Меркель, Президента Французької Республіки Франсуа Олланда та Президента Російської Федерації Владіміра Путіна щодо звільнення протиправно утримуваної під вартою в Російській Федерації народного депутата України восьмого скликання, члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Вікторівни Савченко.

 1701     Д     Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо звільнення протиправно утримуваної під вартою в Російській Федерації народного депутата України восьмого скликання, члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Вікторівни Савченко.

 1340     Д     Проект Постанови про ухвалення Рекомендацій парламентських слухань на тему: "Освіта, охорона здоров'я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення".

 1013     Д     Проект Постанови про увіковічення пам'яті Героїв України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

 Також за основу було прийнято такі законопроекти:

 1656     П     Проект Закону про забезпечення права на справедливий суд. Законопроектом пропонується закласти правові засади для проведення судової реформи, яка має забезпечити ефективний захист прав і свобод громадян, інтересів юридичних осіб в судовому порядку, практичну реалізацію права на справедливий суд.

 1497     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо удосконалення засад організації та функціонування судової влади відповідно до європейських стандартів.Законопроектом пропонується ліквідувати систему судів загальної юрисдикції, які спеціалізуються на розгляді господарських справ; додатково створити окружні суди з розгляду цивільних і кримінальних справ; зменшити кількість адміністративних посад у судах.

  1546     У     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства. Проектом пропонується передати функції по здійсненню державного архітектурно-будівельного контролю від центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю, до органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, а також передбачається спростити деякі дозвільні та погоджувальні процедури у будівництві.

 1565     У     Проект Закону про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку. Метою законопроекту є врегулювання питання здійснення права власності та ефективного управління багатоквартирним будинком, забезпечення співвласників будинку дієвим механізмом для прийняття рішень щодо утримання та управління спільним майном, в тому числі щодо проведення енергоефективної модернізації будинку.

  1317     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України.

Законопроект передбачає визначити загальні критерії для визначення аудіовізуальної продукції, що шкодить національній безпеці України, а саме, прославляє збройні формування держави-окупанта, заборонити публічне використання такої продукції та встановити санкції до суб’єктів господарювання, які ігноруватимуть таку заборону.

1357     Д     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України.

  1423     Д     Проект Закону про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо постраждалих під час протестів). Законопроектом пропонується надати право на встановлення статусу інваліда війни, передбаченого Законом "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", особам, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час масових акцій громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014 року.

 

 

Переглядів: 2329 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України 13 | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 1
1 zoryanadrabuk  
0
добрий вечір.Я вагітна на 6 місяці і мене звільнили з роботи.Чи оформить мене біржа на такому терміні?
Відповідь: Доброго дня! Так, Ви можете стати на облік в центр зайнятості до 30 неділі вагітності.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)