Головна » 2014 » Серпень » 12 » Засідання Верховної Ради України 12 липня 2014 року.
21:54
Засідання Верховної Ради України 12 липня 2014 року.

Сьогодні 12 липня 2014 року Верховною Радою України в цілому було прийнято такі законопроекти:

 0091     П     Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Малайзією про направлення Малайзійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака "Malaysian Airlines" рейсу MH17 .

0090     У     Проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії щодо Кредитної угоди про Позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом Міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва.

  4401а     Д     Проект Постанови про передачу окремого майна, що забезпечує діяльність Верховної Ради України, на баланс Міністерства внутрішніх справ України. Відповідно до постанови, з метою створення належних умов для діяльності органів внутрішніх справ, що діють на територіях, звільнених від терористів у ході антитерористичної операції, та відповідно до статті 2 Закону України "Про правовий режим майна, що забезпечує діяльність Верховної Ради України" народні депутати вирішили передати з балансу Автобази Управління справами Апарату Верховної Ради України на баланс Міністерства внутрішніх справ України 41 автомобіль.

  4447а     Д     Проект Закону про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції .Законом встановлено правила зміни підсудності цивільних, господарських та адміністративних справ та підсудності й підслідності кримінальних проваджень "у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції".

 4312а     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" щодо превентивного затримання у районі проведення антитерористичної операції осіб, причетних до терористичної діяльності, на строк понад ніж 72 години .Законом внесено зміни до статті 14 Закону "Про боротьбу з тероризмом", яку пропонується доповнити новою частиною, згідно якої з метою захисту громадян, держави і суспільства від терористичних загроз у районі проведення довготривалої антитерористичної операції, як виняток, може здійснюватися превентивне затримання осіб, причетних до терористичної діяльності, на строк понад ніж 72 години, але не більше ніж на 30 діб.Крім цього, Закон доповнено новою статтею 15-1 "Особливості превентивного затримання у районі проведення антитерористичної операції осіб, причетних до терористичної діяльності".


4311а     Д     Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо особливого режиму досудового розслідування в умовах воєнного, надзвичайного стану та у районі проведення антитерористичної операції . Законом доповнено Кримінальний процесуальний кодекс України новим розділом ІХ-І та новою статтею 615, відповідно до якої на місцевості (адміністративній території), на якій діє правовий режим воєнного, надзвичайного стану, проведення антитерористичної операції, у разі неможливості виконання у встановлені Законом строки слідчим суддею повноважень, передбачених статтями 163-164 (розглядати клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів), 234-235 (надавати дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи), 247-248 (розглядати клопотання про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії) КПК України, а також повноважень щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк до 30 діб осіб, що підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 109-114-1, 258-258-5, 260-263-1, 294, 348-349, 377-379, 437-444 Кримінального кодексу України, ці повноваження здійснюватиме відповідний прокурор без рішення суду.

 4310а     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про міліцію" щодо умов застосування сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї у районі проведення антитерористичної операції . Законом доповнено статтю 12 Закону "Про міліцію" текстом щодо права працівників міліції у районі проведення антитерористичної операції застосовувати без попередження фізичну силу, спеціальні засоби і зброю. Крім цього, у статті 15 встановлено, що у районі проведення антитерористичної операції застосування працівниками міліції зброї відбувається не лише як крайній захід.

 4325а     У     Проект Закону про внесення змін до законів України "Про військовий обов'язок і військову службу" та "Про засади запобігання і протидії корупції" (щодо призову громадян на військову службу). Законом відокремлено поняття військової служби за контрактом осіб рядового складу та військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу з метою надання можливості прийняття на військову службу за контрактом осіб рядового складу громадян України, які мають базову загальну середню освіту. Особам сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом та мають вищу освіту, надається можливість бути прийнятими на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу.

 4931     Д     Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо місця перебування та права на освіту" з пропозиціями Президента України . Народні депутати погодилися із пропозицією Президента України виключити із розділу І Закону пункт 1, яким визначається порядок оформлення та видачі довідки,  що підтверджує місце перебування особи, яка проживає на тимчасово окупованій території або переселилася з неї, оскільки це питання врегульоване в Законі "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" і додаткового унормування не потребує.

Верховна Рада підтримала також пропозицію Президента України встановити, що продовження навчання громадян України з тимчасово окупованих територій здійснюється у вищих навчальних закладах, розташованих на території інших регіонів України, на загальних підставах, у межах загального обсягу видатків, передбачених цим закладам на підготовку кадрів, та обсягу державного замовлення. 

 4032а     Д     Проект Закону про податковий та митний контроль у вільній економічній зоні Криму та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України .

 3818     Д     Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо удосконалення порядку забезпечення населення лікарськими засобами, призначеними для лікування соціально небезпечних та тяжких хвороб . Документом, зокрема, передбачено спрощену реєстрацію в Україні лікарських засобів, що були зареєстровані компетентним органом США, ЄС, а саме лікарських засобів, призначених для лікування таких соціально небезпечних хвороб як туберкульоз, ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, онкологічних, рідкісних (орфанних) захворювань.

 2403     У     Проект Закону про внесення змін до статті 230 Податкового кодексу України (щодо контролю за обігом спирту і лікеро-горілчаних виробів) . Метою закону є посилення контролю за обігом спирту та процедурою документального оформлення операцій із ввезення/вивезення спирту і лікеро-горілчаних виробів на/з території акцизних складів.

А також прийнято за основу(у першому читанні) такі законопроекти:

 4455а     П     Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги . Законопроектом, шляхом внесення змін до Податкового кодексу України пропонується звільнити від оподаткування благодійну допомогу, яка надається у період проведення антитерористичної операції та після її завершення - до 31 грудня року, наступного за роком, у якому завершено антитерористичну операцію, благодійниками на користь учасників бойових дій.

4453а     У     Проект Закону про санкції .Законопроектом  пропонується визначити, що з метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також запобігання порушенню чи відновленню порушених прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави можуть застосовуватись спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (далі - санкції).Санкції можуть застосовуватись з боку України по відношенню до іноземної держави, іноземної юридичної чи фізичної особи, громадян України, юридичних осіб, створених за законодавством України, а також інших суб’єктів.

 

Переглядів: 1338 | Додав: administrator | Теги: Засідання Верховної Ради України 12 | Рейтинг: 0.0/0
[30.04.2017]
Гроші за зекономлену субсидію. (0)
[30.04.2017]
Правило переїзду перехрестя з круговим рухом. (0)
[07.04.2017]
Допомога учасникам війни та бойових дій. (0)
[06.04.2017]
В Євросоюз без віз. (0)
[05.04.2017]
Пом'якшення обмеження на продаж готівкової валюти громадянам. (0)
[21.03.2017]
Побутові товари з гарантією тільки через касові апарати. (0)
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)