Головна » Архів матеріалів
Уряд збільшив розміри посадових окладів бюджетників другого-сьомого тарифних розрядів
Кожен раз, повідомляючи про підвищення зарплат бюджетникам, «ФАКТИ» писали, що фахівці семи нижчих «бюджетних» розрядів фактично мали однакову ставку. Уряд вирішив виправити ситуацію і прийняв постанову, яка з 1 липня розмежовує оклади фахівців перших семи тарифних розрядів на 5-10 гривень.
Ставка працівника другого розряду підвищиться з 960 до 965 гривень
У нашій країні зарплати бюджетників залежать від так званої базової ставки - ставки працівника першого тарифного розряду. З вересня 2005 року оклади та ставки бюджетників формуються на основі Єдиної тарифної сітки. Ця сітка розподіляє працівників на 25 розрядів залежно від кваліфікації та посади.Н ... Читати далі »
Просмотров: 2641 | Добавил: administrator | Дата: 05.07.2011 | Комментарии (0)

Депутати уточнили порядок розрахунків за житлово-комунальні послуги. Сьогодні Верховна Рада прийняла закон про його вдосконалення. Згідно із документом, комунальні послуги споживачі повинні отримувати безперебійно. Виняток - тільки проведення ремонтних чи профілактичних робіт. Максимальну їх тривалість має визначити Кабмін. Якщо гарячу воду чи тепло подавали не в повному обсязі чи взагалі їх не було - виробник повинен зробити перерахунок. На думку фахівців, цей закон популістський: він дублює положення і так уже наявних норм та законів. 
Просмотров: 993 | Добавил: administrator | Дата: 05.07.2011 | Комментарии (0)

За якість та безпеку приватних житлових будинків тепер ніхто не відповідає . Це побічний ефект нового закону про регулювання містобудівної діяльності. Наразі якщо людина хоче звести таку споруду площею до трьохсот квадратних метрів, достатньо повідомити органи будівельного нагляду про те, що ви робитимете це за проектом, який відповідає чинним нормам. Водночас ніхто не має права зобов'язати забудовника пред'являти необхідні папери. Тому, побоюються архітектори, багато людей ставитимуться до цього поверхово. Не повинні вимагати такого проекту і співробітники БТІ, які видають реєстраційне свідоцтво, коли об'єкт готовий. Вони можуть лише виїхати на місце, виміряти будівлю, і якщо її площа - до трьохсот квадратів, мають видати відповідні документи.
"Більш того, як закладено у Законі про боротьбу із корупцією, будь-які спроби організувати проектний процес або бажання подивитися цей проект негайно, будуть розцінюва ... Читати далі »
Просмотров: 1026 | Добавил: administrator | Дата: 05.07.2011 | Комментарии (0)

Верховна Рада ухвалила в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень", який скасовує техогляд для ряду транспортних засобів.
Обов'язковий техогляд скасовується для:
- Легкових автомобілів усіх типів, марок і моделей, причепів (напівпричепів) до них (крім автомобілів таксі і тих, які використовуються в комерційних цілях), мотоциклів, мопедів, мотоколясок та інших прирівняних до них транспортних засобів - незалежно від терміну експлуатації;
- Легкових автомобілів, що використовуються в комерційних цілях, вантажних автомобілів незалежно від форми власності, вантажопідйомністю до 3,5 тонн, причепів до них якщо термін їх експлуатації не перевищив 2 років.
... Читати далі »
Просмотров: 1063 | Добавил: administrator | Дата: 05.07.2011 | Комментарии (0)

Документ передбачає, що пенсійний вік для жінок почнуть підвищувати вже з 1 вересня цього року
У четвер Верховна Рада розглянула законопроект про пенсійну реформу.Народні депутати 245 голосами «за» прийняли в першому читанні проект закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи». Як писали «ФАКТИ», цей законопроект передбачає ряд найважливіших змін у пенсійній системі країни. У першу чергу - збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Цей пункт реформи поки пропонують почати вводити з 1 вересня 2011 року. Термін виходу на пенсію для жінок будуть відкладати на шість місяців щороку. Таким чином, реформа триватиме десять років, і виходити на заслужений відпочинок в 60 років всі п ... Читати далі »
Просмотров: 1976 | Добавил: administrator | Дата: 20.06.2011 | Комментарии (0)

Верховна Рада має намір внести зміни в Податковий кодекс, що передбачають диференціацію оподаткування суб'єктів малого бізнесу. За прийняття в першому читанні запропонованого Кабінетом Міністрів законопроекту №8521 проголосували 258 депутатів за мінімально необхідних 226.
Законопроект передбачає поділ фізосіб-підприємців на 3 категорії.

До першої категорії будуть віднесені особи, що не мають найманих робітників і обсяг доходу яких не перевищує 150 мінімальних зарплат (близько 150 тис. гривень) на рік. Для таких підприємців установлюється ставка податку в межах від 1% до 10% мінімальної зарплати (10-100 гривень) на місяць.

До другої категорії будуть віднесені особи, що мають не більш як 10 найманих робітників з обсягом доходу не більш як 1 тис. ... Читати далі »
Просмотров: 1152 | Добавил: administrator | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

14 червня 2011 вступає в силу Закон "Про внесення зміни в статтю  ... Читати далі »
Просмотров: 962 | Добавил: administrator | Дата: 13.06.2011 | Комментарии (0)

Верховна радавідмовилася врегулювати процедуру отримання проїзного документа дитини і порядок виїзду дитини за кордон у разі відсутностізгоди одного з батьків.
За прийняття в першому читанні проекту закону № 7522 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права дитини на свободупересування " проголосували 69 депутатів при мінімально необхідних 226.
Таким чином парламент відмовився встановити, що у разі відсутності згоди одного з батьків на отримання проїзного документа і виїзд дитини за кордон відповідний дозвіл надає орган опіки.
Згідно проекту, в разі ухилення одного з батьків від виконання обов'язків, пов'язаних із забезпеченням права дитини на свободу пересування, питання про видачу проїзного документа також має вирішувати орган опіки.

Просмотров: 1402 | Добавил: administrator | Дата: 07.06.2011 | Комментарии (0)

Затверджено нові правила оформлення віз для в'їзду в Україну
Постановою КМУ від 1 червня 2011 № 567 затверджені Правила оформлення віз для в'їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію. Також цією постановою внесено зміни до Правил в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію.
Нормативний акт ще не набув чинності, він почне діяти через три місяці після його офіційного опублікування. Одночасно втратять чинність постанови КМУ з аналогічних питань, зокрема:
- Постанову "Про запровадження нового порядку оформлення візових документів для в'їзду в Україну";
- Постанову "Про порядок оформлення дозволів для в'їзду в Україну";
- Постанова "Про затвердження тари ... Читати далі »
Просмотров: 1681 | Добавил: administrator | Дата: 07.06.2011 | Комментарии (0)

Розпочався процес переводу українців на нові паспорти - відповідний проект закону, внесений Кабінетом Міністрів, зареєстрований у Верховній Раді.
Законопроект про введення нових документів,які посвідчують українське громадянство (він передбачає заміну внутрішнього паспорта посвідченням громадянина України, а закордонні паспорти - документом, що містить біометричні дані власника), розроблений Міністерством юстиції в рамках плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом, що вимагає введення біометричних паспортів та посвідчень біженця .
Введення нових документів, що засвідчують особу, необхідно завершити до 2018 року, повідомляють Ukranews.com. При обміні старих паспортів посвідчення громадянина України будуть видаватися терміном до 10 років. У них будуть вказуватися прі ... Читати далі »
Просмотров: 1989 | Добавил: administrator | Дата: 07.06.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 »
Пошук на сайті
120x90
Друзі сайта
Хороший дополнительный заработок без вложений. Неймовірно
Статистика
Друзі сайту
...
Відвідувачі онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Цікаві статті
[12.03.2017]
Обмін пошкоджених купюр іноземної валюти. (0)
[31.01.2017]
Пенсія для учасників бойових дій. (0)
[18.10.2016]
Земля для кожного українця. (0)
[17.03.2015]
Нові правила отримання субсидії 2016. (0)
[28.02.2015]
Документи, які дійсні перетину кордону з дітьми. (0)
[10.01.2015]
Порядок отримання фізособами та юрособами інформації з Держреєстру прав на нерухомість. (0)
[21.12.2014]
Шокуючі іновації від Міністерства фінансів для економії державних коштів. (0)
[21.11.2014]
Пенсії та інші соцвиплати переселенцям з Донбасу. (0)
[08.11.2014]
Затверджено Умови прийому на навчання до вузів у 2015 році. (0)
[23.09.2014]
Гарантовані державою пільги учасникам АТО а також членам їх сімей. (2)